algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Cimera entre els presidents Matas i Pujol el mes de gener al Consolat

Les relacions bilaterals han estat interrompudes en els últims temps

Els presidents del Govern balear i la Generalitat de Catalunya, Jaume Matas i Jordi Pujol respectivament, tornaran a trobar-se el proper mes de gener, segons una informació avançada pel setmanari El Temps.

Aquesta cimera bilateral tindrà lloc a Palma, però encara queda per determinar l'agenda, així com els consellers que hi participaran. En tot cas, el cert és que es recuperarà una relació oficial interrompuda en els darrers temps i que no ha tingut la periodicitat inicialment prevista, cada sis mesos.

El darrer cop que Matas i Pujol es trobaren fou a l'octubre del 97 quan el president de la Generalitat viatjà a Palma convidat per l'Obra Cultural Balear. Durant aquella visita privada, aprofitaren per dinar junts.

Des de llavors, el distanciament entre els dos dirigents s'accentuà amb la participació de Jordi Pujol a la III Trobada Nacionalista del mes de març passat entre Convergència Democràtica de Catalunya, el PSM-Nacionalistes de Mallorca i Unió del Poble Valencià.

Les declaracions de Pujol a Lluc en què afirmà que les dues comunitats «som un mateix poble amb un mateix destí» foren contestades per Matas a Menorca on manifestà que «ha de quedar ben clar que Balears i Catalunya som dos pobles amb tota la col·laboració i cooperació possible, però formam pobles diferents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.