cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Govern exigeix a Madrid entrar en la gestió de Son Sant Joan

El Ministeri de Foment va anunciar ahir la descentralització dels aeroports de l'Estat

El Ministeri de Foment prepara una imminent descentralització en la gestió dels aeroports de l'Estat espanyol, segons anuncià ahir el responsable d'aquesta cartera, Rafael Arias Salgado, i confirmà posteriorment el nou director d'AENA, Francisco Cal Pardo. Mentrestant, el Govern balear, mitjançant el conseller de Turisme, José María González Ortea, va respondre de cop a l'esmentat anunci i aposta igualment per una gestió conjunta de l'aeroport de Palma, en la qual prendrien part diferents entitats locals, les associacions empresarials i les administracions. Aquest sistema es podria emprar també en els aeroports de Menorca i Eivissa.

El fet és que Arias Salgado acaba d'encarregar als responsables de l'ens públic Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) «una gran descentralització dels aeroports estatals per tal de respondre millor a les necessitats dels clients», tot i que de moment no hi ha prevista la privatització de cap.

El Govern balear no trigà gaire a recollir la proposta del ministre Arias Salgado. Ahir dematí, el conseller de Turisme demanà l'inici d'un procés de descentralització de l'aeroport de Palma. «Consideram que Son Sant Joan no ha d'estar gestionat només per AENA. Aquest sistema de gestió unitària només es dóna ara per ara en un parell de països del món occidental», declarà Ortea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.