cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
31°

El Govern detecta prop de 300 casos de menors maltractats

Dos de cada mil nins pateixen violència física o psíquica

La Conselleria de Funció Pública del Govern balear anuncià ahir que 290 menors de les Illes han rebut maltractaments físics o psíquics en els darrers tres anys. Això suposa que gairebé dos infants de cada mil són víctimes de qualque tipus de violència, ja sigui física, emocional, o d'abandó i negligència per part dels seus proteginors i tutors.

La consellera Pilar Ferrer i la coordinadora del Programa Experimental de Maltractament Infantil, Alicia Michelena, presentaren ahir els resultats d'aquesta iniciativa, que en principi tenia com a principals objectius la detecció dels abusos que pateixen els nins i nines de les Balears a la vegada que pretenia oferir un mètode de treball per als professionals de la protecció infantil a les Balears.

D'acord amb les paraules de Michelena, «aquestes xifres, que s'han triplicat respecte de l'any 95 i superen la mitjana estatal, només representen una petita part del problema, ja que encara hi ha molts de casos amagats». El programa inclou la formació de 200 assistents socials, policies, pediatres i professors sobre les diferents maneres de detectar un cas de maltractament infantil. Aquests cursos formatius han suposat que Balears disposi d'un assitent infantil per cada 800 menors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.