muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Blai Bonet, lloat en la intimitat pels seus

Ahir va ser nomenat fill il·lustre de la vila

Un any després de la seva mort, el poble de Santanyí honrà ahir la memòria del poeta Blai Bonet Rigo i el va distingir com a fill il·lustre de la localitat.

La celebració, que fou molt íntima, tingué lloc al saló d'actes de l'Ajuntament santanyiner amb l'assistència del batle, Cosme Adrover i la resta de membres de la corporació municipal, els familiars més pròxims i una trentena de persones que ompliren la cambra.

L'acte va començar amb el descobriment d'un quadre, obra del pintor manacorí Antoni Riera Nadal, per part de dues nebodes petites del poeta. Després, el secretari municipal va llegir l'acord de ple en què es nomenava Fill Il·lustre Blai Bonet, amb data d'11 de juny de 1998. Blai, el poeta i el paisatge, fou el referent que Miquel Pons Bonet, cronista oficial, poeta i amic de l'homenatjat, emprà per fer un recorregut per la vida i obra d'aquest santanyiner veí de cala Figuera, que col·laborà fins la seva mort amb Diari de Balears.

Miquel Pons, en un discurs ple d'emotivitat, rescatà extractes de les seves principals obres, recordà la seva irrupció als escenaris poètics l'any 50 amb l'obra Quatre poemes de Setmana Santa i subratllà la significació de Blai a la poesia mallorquina i el seu paper cabdal a l'escola poètica de Santanyí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.