cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Els Verds exigeixen al Govern un pla regional del clima per a les Balears

La formació ha fet un estudi sobre les principals emissions de gasos a les Illes

Encara que les Illes Balears tenen manca d'una infraestructura industrial clàssica la comunitat «té una important part de responsabilitat en la generació de gasos que produeixen l'efecte hivernacle que contribueixen al canvi climàtic». Així ho pensa almenys el grup Els Verds, que ha elaborat un informe sobre la contribució de les Illes Balears al canvi climàtic i ha instat el Govern que confeccioni un pla regional del clima abans que sigui massa tard.

En aquest pla s'hauria de contemplar «un estudi sobre la contribució balear al canvi climàtic i els efectes previsibles a les nostres Illes. A més s'hauria d'implementar un paquet de mesures per tal d'estabilitzar les emissions de CO2 a l'any 2000 i reduir un 20% d'aquestes emissions per a l'any 2005 en relació als nivells de 1990».

Coincidint amb la just acabada cimera de Buenos Aires sobre canvi climàtic, Boro Miralles, responsable de l'estudi d'Els Verds, adverteix de les principals emissions de gasos «hivernacle» a les Illes. La més important quantitativament «és la que origina un sistema de transport insostenible basat en l'ús massiu de combustibles fòssils a més dels aproximadament 190.000 vols que vénen i se'n van cada any cremant querosè i altres derivats del petroli. És remarcable també l'alta proporció de cotxes privats, uns 750 vehicles per 1.000 habitants, la major proporció de l'Estat espanyol i que supera la mitjana europea», assegura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.