nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Madrid no reconeix cap llicenciat de la UIB entre els millors de l'Estat

La ministra entregà els 150 premis estatals i cap alumne balear no fou guardonat

Aquesta setmana es varen lliurar a Madrid els premis estatals de fi de carrera, que cada any entrega el Ministeri d'Educació i Cultura i que reconeixen els millors llicenciats universitaris. En total, es guardonen els cent cinquanta millors expedients acadèmics de tot l'Estat. En l'actual edició, cap dels 150 premiats no ha estat llicenciat per la Universitat de les Illes Balears (UIB).

El vicerector d'Ordenació Acadèmica de la Universitat, Santiago Cabanillas, no va voler pronunciar-s'hi com a portaveu de la Universitat, ja que aquesta és una convocatòria dirigida directament als estudiants i no a les institucions. És a dir, que són els alumnes d'expedient brillant els qui han d'enviar la seva candidatura a títol personal, però no és la Universitat corresponent la que envia estudiants a representar-la.

Així, el vicerector argumentà que poden ser molts els motius que han provocat l'absència de llicenciats de la UIB entre els premiats. Una de les raons podria ser la desinformació per part de l'alumnat, que si no està assabentat de la convocatòria no pot enviar-hi el seu currículum acadèmic.

D'altra banda, Cabanillas va esgrimir també la justificació del càlcul de probabilitats en relació al volum de l'alumnat. No és el mateix que es llicenciïn dos-cents estudiants de Dret en un any, que quinze mil, que és el que passa si es comparen les diferents universitats. Així, les de Madrid o Barcelona, per exemple, tenen moltes més probabilitats de comptar amb un estudiant genial entre el seu nombrós alumnat, que no la UIB, que en té comparativament pocs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.