algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

Els pares d'alumnes reivindiquen més protagonisme en el món educatiu

FAPA celebrà la seva assemblea anual per analitzar la situació de l'ensenyament

Escassament deu dies després de les eleccions als consells escolars, els resultats de les quals encara no s'han fet públics, la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA) de Mallorca va celebrar la seva assemblea anual, en la qual es va analitzar de manera genèrica la situació educativa actual. Un escenari educatiu en el qual els pares reclamen més protagonisme.

I és en aquesta direcció cap on dirigeixen el seu esforç les APA, segons va declarar el president de FAPA, Joan Pons. A poc a poc, els pares volen tenir més presència i pes en les decisions que afecten l'ensenyament, ja que són un dels col·lectius més directament afectat.

Per aconseguir això, una eina fonamental serà el Consell Escolar Autonòmic, que actualment està congelat en el Parlament, i que en el futur serà el fòrum de debat educatiu en el qual els pares podran ficar cullerada. Però mentre arriba aquest instrument institucional, FAPA no vol queda de braços creuats.

Així, al si de l'encontre es plantejaren possibles iniciatives futures per part dels pares, entre les quals es troba el projecte de creació d'una Oficina del Pare, que serveixi per centralitzar i coordinar totes les actuacions de les diferents APA que pertanyen a FAPA.

D'altra banda, es tractaren també projectes d'activitats enfocades cap al temps lliure, que consistiran en l'organització de colònies o campaments.

Consells escolars  

Milers de membres de la comunitat educativa, entre professors, pares i alumnes, votaren la setmana passada els seus representants als consells escolars. La setmana vinent es coneixeran els resultats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.