algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

El CIM crearà zones rurals d'especial interès per protegir-les d'usos urbanístics

El Pacte de Progrés fa els darrers retocs al pla territorial de Mallorca

El pla territorial del Consell de Mallorca contemplarà la creació de zones d'especial interès agrícola, on es limitarà totalment la creació de segones residències i només es permetran les edificacions d'ús agrícola ramader. La producció agrícola d'aquestes zones serà incentivada amb els ajuts pertinents, mentre que a d'altres indrets amb una vocació no tan clarament agrícola els criteris serien més permissius. Aixi mateix, la mesura afectaria a l'urbanització encoberta del sòl rústic de Mallorca que es fa a l'empar de l'actual normativa, ja que en realitat es construexien cases de dues quarterades en dues quarterades.

Els altres dos eixos que articularan la redacció definitiva del pla territorial de Mallorca són la protecció integral del litoral i de la serra de Tramuntana i la limitació de la creació de nous nuclis urbans.

El Pacte de Progrés, format pels partits de Munar, Antich i Sampol, dóna els darrers retocs als criteris del pla territorial de Mallorca, per lliurar-los al Parlament el deu de desembre amb la intenció que siguin incorporats a la redacció de les directrius d'ordenació del territori que prepara el Govern balear.

PSIB-PSOE, PSM i UM consideren que el declivi de les activitats agroramaderes, la reestructuració dels Fons Europeus i la creixent demanda de sòl rústic per a finalitats urbanístiques, posen en situació de risc l'espai rural de Mallorca. Aquest espai, a part de la seva funció productiva, és un element clau de l'estructura territorial i de conservació del patrimoni sociocultural de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.