algo de nubes
  • Màx: 15.62°
  • Mín: 7.61°
15°

El CIM rebutja el PGOU de la ciutat perquè és massa expansionista

Carlos Ripoll torna a tenir problemes amb el PGOU

Els tècnics del Consell Insular tornaren a rebutjar ahor la revisió del Pla Genral de Palma (PGOU). Una vegada més, consideraren que hi ha deficiències importants. Per tant, la Comissió Insular d'Urbanisme, que es reuneix dijous que ve, no donarà el vistiplau a la revisió.

Els tècnics consideren que l'Ajuntament està obligat a eliminar part del sòl qualificat d'urbà. Així mateix, s'haurà de reduir la densitat dels habitants en els convenis firmats amb el Ministeri de Defensa. Aquesta qüestió afecta, per tant, al projecte de Cort d'enderrocar els habitatges de Defensa al baluard del Príncep a canvi de construir-ne de nous. Aquest fet pot crear un important problema a l'equip de Govern municipal. A més d'aquestes deficiències, la ponència ha inclòs algunes prescripcions relatives a l'incompliment del Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística a la Platja de Palma.

Un altre punt conflictiu és el de quines seran les competències pel que fa al centre històric de Palma, ja que la decisió final es remet a la Comissió Insular d'Urbanisme presidida pel socialista Francesc Quetglas.

Per la seva banda, el tinent de batle d'Urbanisme de l'Ajutament, Carlos Ripoll, veu com una altra vegada li vénen els problemes per part del CIM. No obstant això, Cort haurà de rectificar aquests punts. En principi, tot apunta que ho farà en poques setmanes i, per tant, el PGOU podria ser aprovat pel Consell Insular el pròxim 23 de desembre, quan se celebrarà el ple de la institució.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.