algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Vint milions del Consell Insular per fomentar l'ús del català

El conseller Damià Pons presentà les campanyes de normalització del CIM

El Consell Insular de Mallorca va presentar ahir els números i els resultats de les seves campanyes de normalització lingüística, que han estat dutes a terme durant l'actual exercici. Unes actuaciones que, segons paraules del conseller de Cultura i Patrimoni del CIM, Damià Pons, no volen ser un «repicar de campanes», sinó «un impuls real de l'ús social de la llengua catalana». Concretament, la campanya de normalització d'enguany ha suposat una inversió total de vint milions de pessetes en diferents camps d'actuació, quan en un principi estaven prevists només quinze.

L'any passat, es dedicaren a les mateixes subvencions per tasques de retolació, d'etiquetatge i de traducció de cartes de restaurants, de bosses i de papers de comerços, un total de dotze milions de pessetes, tot i que només es preveia un pressupost de nou, que va haver de ser ampliat a causa de la gran demanda. Aquesta circumstància que, com abans esmentavem, s'ha repetit enguany, demostra que una política continuista en aquest sentit garantirà un increment en l'ús del català, ja que la gent ha demostrat el seu interès superant tots els pronòstics de sol·licitud de subvencions, segons Pere Muñoz, coordinador de les campanyes.

De fet, cal destacar que han quedat pendents una seixentena de demandes de normalització, que seran ateses en el pròxim exercici.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.