algo de nubes
  • Màx: 16.3°
  • Mín: 7.61°
16°

Un mallorquí figura com a víctima d'una xarxa internacional d'estafadors

La banda robava cotxes de luxe i després els venia amb la documentació falsa

Un ciutadà mallorquí ha estat víctima d'una xarxa internacional dedicada al robatori de vehicles de luxe i a la seva posterior venda. El perjudicat, que resideix en un poble de Mallorca, adquirí un Porsche 944 a Màlaga i ara ha descobert que el cotxe havia estat sostret a Bèlgica per ser posteriorment venut a un innocent comprador mitjançant documentació falsa.

El resident a Mallorca és un dels nombrosos particulars que han estat defraudats per aquesta banda criminal, que ara ha estat desarticulada per la Guàrdia Civil en un dispositiu que s'ha anomenat operació Marbella. Els agents han procedit a la detenció de 25 persones arreu de l'Estat espanyol i s'han interceptat vehicles per valor superior als 500 milions de pessetes.

La investigació per part dels efectius dels EDOA (Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga) començà a descobrir l'existència de vehicles de luxe i de gran cilindrada als quals havien manipulat el número de bastidor.

La xarxa internacional es dedicava a sostreure turismes a Bèlgica (com en el cas del cotxe trobat a Mallorca), Itàlia i França. Després els canviava el número de bastidor i confeccionava una documentació falsa del vehicle. Per tal d'aconseguir els documents necessaris, els malfactors també robaven papers dels organismes oficials europeus. Segons han manifestat els agents participants en l'operació, la qualitat de les falsificacions era «excel·lent» i només podien ser descobertes per personal altament qualificat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.