algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El pla hidrològic preveu triplicar la reutilització d'aigües depurades

Això i la millora de les xarxes estalviaran un 30% d'aigua potable

La reutilització de les aigües depurades ha de ser un dels eixos bàsics de la planificació hidràulica de les Balears com a mesura per reduir la sobreexplotació dels aqüífers. En aquest sentit, el pla hidrològic establirà com a objectiu triplicar d'aquí al 2.016 l'ús de les aigües residuals depurades, que en l'actualitat es perden, en gran proporció, a la mar.

Concretament, es vol passar de la reutilització dels 20 hectòmetres cúbics anuals a més de 63, la qual cosa representa més del triple de quantitat. D'aquesta manera, s'aconseguiria aprofitar pràcticament tres quartes parts de les aigües depurades, mentre que en l'actualitat només se n'aprofita una quarta part.

Així, dels 30 hectòmetres cúbics d'aigua depurada que gestiona l'Ibasan, un 50 per cent s'aboca a la mar; un 20 per cent s'aboca a torrents; un 13 per cent es destina a regadiu agrícola; un 7 per cent al reg de camps de golf; un altre 7 per cent s'infiltra en el terreny i el restant tres per cent serveix per a la creació de zones humides i boscoses.

Si a aquestes dades s'hi afegeixen les corresponents a les aigües depurades gestionades pels Ajuntaments el resultat és que un 37 per cent s'aboca a la mar; un 17 per cent a torrents; un 22 per cent es destina al reg agrícola; un 5 per cent als camps de golf; un 11 per cent s'infiltra en el terreny; un 3 per cent es reserva per a usos municipals i a la creació de zones humides i boscoses, un 5 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.