algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Objectiu: recuperar les cases del convent

Ajuntament i Bisbat volen envestir la restauració de l'immoble per ubicar-hi un museu etnogràfic

Les cases dels Tarongers, que integraven l'antic convent dels frares dominics, es poden recuperar, a la fi, després de romandre en l'oblit durant molts d'anys. Durant els darrers mesos el Bisbat, com a propietari, i l'Ajuntament han encetat converses per envestir un ambiciós projecte de restauració. Les obres tindrien com a finalitat la reconversió de l'immoble en un gran museu etnogràfic i en un casal de cultura, després que ja s'han descartat altres possibilitats com una residència geriàtrica o un alberg juvenil.

Els escassos recursos amb els quals compten Bisbat i Ajuntament són un terrible fre, si es té en compte que el pressupost de les obres serà molt elevat. Per aquest motiu ja s'ha demanat l'ajuda de la conselleria de Foment del Govern que podria subvencionar una part important del projecte.

Les cases dels Tarongers formaven el complex del convent més important que l'ordre dels dominics tenien a la comarca. Durant molts d'anys, l'immoble va romandre en mans privades fins que el Bisbat les va rebre en herència. Va ser durant aquest temps que les cases varen perdre bona part de la seva fesomia a causa de les reformes que s'hi feren en una part de les dependències. D'altres, emperò, es varen deixar abandonades.

Avui dia una part important del complex encara està en ús i es troba en unes condicions acceptables. En una de les ales s'hi allotgen les monges. També s'hi ubica la Casa de la Vila, en unes dependències cedides a l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.