nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
22°

La temperatura descendí encara més ahir, però s'espera una millorança

L'aeroport de Palma va registrar 0'8 graus de mínima

Les temperatures han experimentat aquest cap de setmana una forta devallada en tot l'arxipèlag. Aquest fet ha sorprés molts illencs que, fins fa poc, gaudien d'un temps càlid. Recordem que per Tot Sants encara hi havia gent amb màniga curta.

El cop de fred que s'inicià divendres passat continua de valent. En menys de 24 hores s'ha registrat un descens de sis graus de mínima a la zona de l'aeroport de Son Sant Joan: si el passat dissabte la mínima era de 6 graus, ahir va arribar fins als 0'8, superant inclús a Lluc, on els termòmetres marcaren dos graus.

Les màximes de Palma-aeroport varen ser de quasi dotze, mentres que al monesteri de Lluc no superaren els vuit.
En el Puig de Tomir i Massanella els més atrevits varen comprobar que hi havia un poc de neu. De fet la cota de neu era de 600 metres, però en la majoria dels indrets mallorquins no va cuallar.

El canvi sobtat de la temperatura ha disparat el consum elèctric, segons varen confirmar ahir fonts de GESA. No és estrany que mentre les estufes o radiadors de les cases funcionen a les totes, els carrers de Palma estassin, ahir, deserts. També es va registrat menys trànsit per les carreteres de l'habitual.

Un exemple il·lustratiu del canvi de temperatura generalitzat a Mallorca ens ho faciliten les dades obtingudes per l'expert Francesc Humbert, de Sant Llorenç. En aquest poble la temperatura de mitjana en novembre va ser de 14 graus; la d'ahir, de 7'2, es a dir, la meitat. En aquest municipi s'arribaren a registrar ahir 3'3 graus de mínima.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.