muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
12°

La compra d'un solar posa en perill el pacte de govern entre PSOE i UM

El pacte de govern de l'Ajuntament de ses Salines, format per (UM-PSOE), viu una forta crisi que ha provocat l'enfrontament dels dos partits. El motiu és la compra d'un solar. Inicià les gestions el portaveu del PSOE, Antoni Perelló, però el batle, Antoni Caldentey (UM), ha decidit que les acabi un home del seu partit.

L'obertura del concurs per l'adquisició de l'esmentat solar ha de ser debatuda en el ple que se celebrarà dimarts i davant el qual els dos partits no han arribat a un consens.

Malgrat això, el batle ha decidit que el tema vagi a ple i els socialistes podrien votar en contra. A més, el PSOE presentarà durant la sessió i per via d'urgència l'adaptació de les Normes Subsidiàries al POOT i UM també hi votarà en contra.

Antoni Perelló no va voler manifestar-se sobre el tema i es limità a comentar que «aquest cap de setmana ens hem de reunir per decidir què farem». Perelló es mostrà empipat per la forma en què s'han desenvolupant els esdeveniments i tot fa preveure que el ple de dimarts serà polèmic.

Per la seva banda, el batle Antoni Caldentey va reconèixer que hi havia «moguda» dins l'equip de govern de l'Ajuntament de ses Salines. «És cert que no sabem com acabarà el tema, però si el PSOE vota en contra i el PP també, no comprarem el solar. El que sí tenim clar és que Unió Mallorquina votarà en contra de la proposta urgent del PSOE sobre l'adaptació de les NS al POOT», digué Caldentey. Aquest enfrontament pot desembocar en la ruptura del pacte a pocs mesos de les eleccions i que ha governat amb alts i baixos durant els darrers tres anys i mig. Ara el Consistori pot quedar en mans del PP, partit que té més nombre de regidors, cinc, davant els tres d'UM i els tres del PSOE. Aquest és el segon cop que el pacte és a una passa de rompre's. La primera vegada la causa fou l'augment de sou del secretari.

El famós solar  

El famós solar que vol comprar l'Ajuntament de ses Salines està ubicat vora el Centre Cívic de la Colònia de Sant Jordi. Antoni Perelló (PSOE) negociava amb la propietat fer una permuta del terreny a canvi de requalificar una zona que ara és rústica. Però aquí es plantegen dues versions: segons el batle, la propietat no està d'acord amb la permuta i segons Antoni Perelló es podia aconseguir i seria molt beneficiós per a l'Ajuntament. Davant aquestes postures enfrontades dimarts es debatrà la compra del solar per 17 milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.