algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Breus

• Inca

Multa al Club Hípic La comissió d'urbanisme del Consell Insular ha proposat, per unanimitat, sancionar el Club Hípic Es Raiguer amb una multa de més d'un milió de pessetes per haver dut a terme obres sense llicència municipal per valor de 24 milions. Així ho va informar ahir el PSM que es mostrà convençut que en tot moment la junta directiva del club ha actuat de bona fe. Els nacionalistes, emperò, creuen que aquesta directiva ha estat enganyada per l'àrea d'urbanisme des de la qual se'ls ha animat a fer les irregularitats detectades. Per aquest motiu, el PSM demana al regidor d'urbanisme, Tolo Seguí, que «assumeixi les responsabilitats polítiques i intervingui per resoldre el problema econòmic generat a causa de la sanció». T.G.

• Sa Pobla

IV Trobada de xeremiers La vila de Sa Pobla acull avui la quarta trobada de xeremiers que enguany adquirirà un caràcter ben especial amb la incorporació de noves iniciatives. Així enguany a part de la sonada de xeremies durant tot el matí, a la Plaça Major hi haurà una trobada de constructors d'instruments tradicionals i cadascun d'ells farà una petita presentació dels seus productes. T.G.

• Caimari Fira de s'oliva
Els carrers centrals de la petita vila de Caimari es convertiran avui en l'escenari de la primera fira de s'oliva que l'Ajuntament ha organitzat per promocionar els productors locals. La Plaça Major serà l'eix principal de la jornada, ja que allà s'hi instal·laran els productors d'oli i d'olives. A més, tots els visitants que ho desitgin podran visitar una tafona. L'Ajuntament ha habilitat un aparcament públic a l'entrada del poble per a tots els visitants. T.G.

• Santanyí

Solidaritat Els alumnes de l'institut de Santanyí han celebrat una setmana dolça per recaptar fons i entregar els diners als damnificats per l'huracà Mitch dels països de centreAmèrica. Els alumnes s'encarregaren de dur coques i vendre-les durant els temps dels esplais. L'experiència ha estat molt positiva perquè tothom hi va participar amb moltes ganes i el resultat ha deixat la satisfacció de poder enviar una petita ajuda als països afectats. M.F.

• Petra

Pavelló cobert L'Ajuntament de Petra ha adjudicat les obres de la primera fase per construir un pavelló cobert vora el camp de futbol a l'empresa Gost SA de Campos. Les obres consistiran a fer un estudi dels terrenys, realitzar el moviment de terres, posar formigó i deixar fets els pilars per després començar l'estructura. El pressupost és de 12 milions de pessetes i estarà subvencionat amb un 65 per cent per part del Consell de Mallorca dins el Pla d'instal·lacions esportives. M.F.

• Algaida

Homenatge Ahir es celebrà un sopar organitzat per l'Ajuntament d'Algaida per retre homenatge a Margalida Puigserver, una dona que des de fa vint anys ha treballat a la casa consistorial com a cap de neteja i ara es jubila. L'acte d'acomiadament es celebrà al celler del Puig de Randa on el batle, Jaume Jaume (PSOE), li entregà un regal, en representació de tots els membres del consistori. M.F.

• Vilafranca

Festes locals L'Ajuntament de Vilafranca va aprovar durant la darrera sessió plenària quines seràn les festes locals per a l'any 1999. Les dues celebracions han quedat establertes per dia 4 de desembre, festivitat de Santa Bàrbara, patrona del poble i la tercera festa de Pasqua, dia de la Pancaritats o de la berena, ja que l'any que ve la festivitat de Sant Antoni, dia 17 de gener cau en diumenge i els altres anys se celebrava també com a festa local. La proposta fou aprovada per unanimitat. M.F.

• Calvià

Estalvi d'aigua «Més clar que l'aigua». Aquest és el nom de la campanya escolar a través de la qual l'Ajuntament de Calvià vol conscienciar els estudiants de la importància d'estalviar aquest líquid. Segons ha explicat el primer tinent de batle, Manel Suàrez, la iniciativa es desenvoluparà coincidint amb el curs escolar i serà seguida per un total de 4.500 alumnes. La campanya s'acompanya de material didàctic on s'explica tot el cicle de l'aigua, el procés de distribució, el tractament de les aigües fecals, el reciclatge i la utilització. El cost es de quatre miliones de pessetes. DdB.

Padró municipal L'equip de govern socialista de Calvià ha negat qualsevol manipulació del padró municipal. El PSOE respon així al regidor Anselmo Martín i als representants del grup popular que han demanat la constitució d'una comissió d'investigació davant unes suposades irregularitats. Segons una nota de premsa remesa per batlia als mitjans de comunicació «Martín i el PP no cerquen altre cosa que notorietat periodística». Segons el tinent de batle de Coordinació Executiva, Antonio Manchado, «la difusió de falsedats sobre la gestió del cens municipal és una indecència política». DdB.

• Artà

Ampliació residència La consellera de Presidència, Rosa Estaràs, signarà demà un conveni amb el batle d'Artà, Montserrat Santandreu, per a la reforma i ampliació de la residència-posada dels Olors. Aquest acord amb l'Ajuntament suposarà una inversió per part del Govern de 34 milions de pessetes, que es destinaran a l'ampliació, a l'equipament i a la reforma de la residència. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.