algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
13°

El PP balear no s'oposa a la «nacionalitat històrica» si s'arriba a un pacte a Madrid

Els conservadors lleven transcendència a l'assoliment d'aquest reconeixement

El president del PP balear, Joan Verger, indicà ahir que el seu partit no s'oposarà al reconeixement de la «nacionalitat històrica» en la reforma de l'Estatut «si els dos partits arriben a un acord a Madrid», pel que fa al PP i al PSOE.

Verger restà importància a la transcendència de ser o no ser nacionalitat històrica així com dels avantatges que pot comportar i indicà que «si ho som, d'acord». En tot cas, es tracta d'una qüestió que s'ha d'abordar en els pròxims dies i que dependrà del posicionament que adoptin PP i PSOE a Madrid.

Aquests dos partits havien arribat a un pacte global per aprovar conjuntament la tramitació a les Corts de la reforma de l'Estatut de les Balears. Un acord que es veié sorprenentment afectat per l'«error» dels socialistes en la votació de l'esmena presentada pel PNB, a instàncies d'Unió Mallorquina, en el Congrés en què es recull el reconeixement de la «nacionalitat i identitat històrica».

Des del PSIB ja es manifestà la intenció de mantenir el reconeixement, encara que es trobaven amb la dificultat derivada de la voluntat del seu partit a Madrid d'esmenar l'errada del Congrés i tornar a introduir en el Senat el text de l'article 1 de la reforma inicialment pactat amb el PP, ja que si no, es podria posar en perill el pacte global.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.