cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Inversors privats destinaran 10.000 milions a la universitat de Llucmajor

El campus s'obrirà als centres docents europeus que hi vulguin tenir delegació

10.000 milions de pessetes és el pressupost que la promotora Maioris Décima estima per edificar el campus d'una universitat privada en el terme de Llucmajor, en concret a la carretera del cap Blanc.

Així ho comunicà el president de l'empresa, Xavier Cabotà, que a més destacà que la seva implicació en el projecte «no és docent», sinó només edificatòria. Les instal·lacions, batiades com Jaume III, estan obertes a qualsevol entitat universitària que vulgui tenir a Mallorca «una sucursal», afirmà.

Universitats angleses i espanyoles s'han interessat per accedir-hi, assegurà, encara que no concretà quines. De tota manera, manifestà tenir «garanties» de poder rendibilitzar la inversió, que han dut a terme amb un conjunt d'empreses que evità especificar. Només destacà que no n'hi ha cap d'alemanya.

El cas és que a la Conselleria d'Educació «no s'ha presentat cap projecte seriós» declarà per la seva banda el seu titular, Manuel Ferrer, que argumentà que «no puc opinar d'una cosa que no conec» i postergà la seva valoració fins el moment en què rebi més dades.

Cabotà manifestà certa estranyesa pel desconeixement que la Conselleria d'Educació diu que té del projecte i afirmà que l'any 1996 l'Ajuntament de Llucmajor ja va remetre un informe favorable del projecte al Consell de Mallorca, i que aquest el va fer arribar al Govern balear. Sigui com sigui, el Consell va acabar negant l'interès social que l'empresa sol·licitava per al projecte i en supedità la viabilitat a la reforma del PGOU del municipi, en aquell moment en revisió.

Carta amagada?

Qualque cosa se'ns escapa. Davant els entrebancs que sembla que han d'endarrerir, com a mínim, el projecte d'universitat privada, Xavier Cabotà es mostra segur en parlar de rendibilitzar la inversió. El cas és que entre el 1992 i el 1994 s'efectuaren estudis de mercat, avantprojectes, contactes amb universitats i enquestes. Les expectatives varen ser bones. Tal vegada un conveni amb una universitat concreta permetria agilitar els tràmits legals?. Els rumors han començat a circular; es parla d'universitats religioses de Pamplona o de Barcelona. Una cosa sembla clara: no serà barata.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.