algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els pobles petits reclamen un fons de compensació

Els batles diuen que no tenen doblers per atendre tots els serveis que presten

Els batles dels pobles petits consideren que és absolutament necessari impulsar d'una vegada per totes la creació d'un fons de cooperació, per tal de corregir la diferència de recursos econòmics existents entre els municipis de l'interior i els de la costa.

La realització d'aquest fons ha estat àmpliament defensada pel president de l'Executiu autonòmic, Jaume Matas, però no s'ha previst cap partida en aquest sentit als pressuposts de l'any que ve i el Patit Popular va rebutjar una proposta parlamentària en aquest sentit presentada pel PSM.

El batle de Sineu, Andreu Matas (PSM), assegura que el Govern balear no vol el fons perquè perdria el control dels Ajuntaments en disposar aquests de més recursos. Així no hauríem de dependre contínuament de la voluntat del polític del Govern que reparteix moltes vegades els doblers segons el seu caprici i les afinitats de partit». Matas explica que «el que reclamen ara els ajuntaments només és una equiparació amb altres comunitats autònomes on ja fa estona que hi ha un fons d aquest tipus».

Per part d'Unió Mallorquina, la batlessa de Llubí, Margalida Miquel, defensa que els ajuntaments són les institucions que rebem sempre per culpa de les guerres polítiques que mantenen Consell Insular i Govern». «El pobles petits necessitam un altre sistema de finançament. Des del Partit Popular només es mira de beneficiar els pobles grans perquè és on hi ha més votants», diu Miquel.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.