cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

La Unió de Pagesos denuncia l'injust repartiment de les ajudes europees

L'associació critica la Conselleria d'Agricultura i la qualifica d'inexistent

La Unió de Pagesos denuncia el desigual i injust repartiment que fan l'administració pública de les subvencions procedents del fons europeu.
Els agricultors explicaren que el 20% dels beneficiaris a tot l'estat es porten el 75% de les ajudes. A més d'aquests, només un 1% ja rep el 20% del total de subvencions. Transformant els percentatges en números, resulta que 127 sol·licitants a Espanya aconseguiren 8.500 milions de pessetes en concepte d'ajudes.

Aquestes dades, fetes públiques al sisè Congrés que la Unió celebrà a Binissalem el cap de setmana, foren qualificades com a esfereïdores pel president de la Unió de Pagesos, Joan Sastre. En aquesta línia, Sastre criticà que la majoria d'aquestes ajudes s'atorguen a persones que tenen en l'agricultura una renda complementària i no el seu ofici principal. Així reclama que «es reconverteixi el sistema de concessió de subvencions perquè es beneficiïn els vertaders pagesos».

D'altra banda, els pagesos carregaren amb duresa contra la Conselleria d'Agricultura, que qualificaren com a «inexistent a l'hora de solucionar els problemes de la pagesia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.