muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Iturgaiz: «Els provocadors hagueren de sortir amb el cap baix de les aules»

El president del PP basc es mostrà satisfet perquè la tolerància s'imposà

El president del Partit Popular al País Basc, Carlos Iturgaiz, es mostrà ahir «reconfortat» perquè als «provocadors que intentaren rebentar» la seva conferència de divendres vespre a la UIB «els sortí malament».

Iturgaiz intentà fer una lectura positiva de l'incident posant l'èmfasi en el fet que «la tolerància i el respecte es varen imposar» i el grup de joves que intentà «rebentar» l'acte «hagueren de sortir amb el cap baix perquè la majoria de la joventut mallorquina els va treure de les aules». Per tant, «tots els mallorquins poden estar orgullosos de la seva joventut», afegí, ja que s'imposà la «tolerància i el respecte de manera pacífica i es demostrà qui són els demòcrates».

El president del PP al País Basc indicà que el que volia el «grup minoritari» que l'intentà boicotejar era propaganda i posà en dubte que aquesta dotzena de joves independentistes que hi participaren fossin realment membres de la universitat balear.

Respecte a si havia viscut alguna experiència semblant, Iturgaiz recordà un incident a la Universitat de Barcelona, però puntualitzà que fou «diferent», ja que en aquella ocasió els joves independistes li permeteren donar la conferència i al final protestaren, encara que alguns d'ells participaren en el diàleg posterior a la dissertació.

En aquest sentit, Carles Iturgaiz lamentà la manca de tolerància dels joves que participaren en els aldarulls a Palma, ja que «si sapiguessin el que és la tolerància podríem haver tingut una discussió sobre el tema».

El president del Partit Popular al País Basc ha visitat aquests dies Palma convidat per les Noves Generacions del PP balear. El dirigident del partit basc va aprofitar el viatge per reunir-se divendres amb el president Matas i el seu homòleg a les Balears, Joan Verger, va oferir l'esmentada conferència a la UIB i ahir va participar al V Sopar Jove de les Noves Generacions.

«No es pot abaixar la guàrdia»

Iturgaiz insistí ahir a Palma en l'«esperança» de tots els que viuen al País Basc que «podem estar al final d'un llarg camí» i que el seu partit no serà cap obstacle en la pacificació. En tot cas, també deixà clar que «no es pot baixar la guàrdia mentre ETA continuï viva», per la qual cosa és necessari mantenir la protecció dels càrrecs públics. Així mateix, reclamà «coherència» als partits polítics i, en aquest sentit, manifestà que la societat basca ha de recordar perquè el PSE va trencar fa cinc mesos el pacte amb el PNB al·legant que els nacionalistes s'allunyaven de la Constitució i ara s'hi acosten de nou.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.