nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

«Matas engana els ajuntaments quan promet crear un fons de cooperació»

Antoni Alorda (PSM) denuncia el doble llenguatge del Govern

105140
El parlamentari del PSM, Antoni Alorda.

El PSM afirma que el president del Govern balear, Jaume Matas, menteix i engana els ajuntaments quan els promet la creació d'un fons de cooperació municipal.

El diputat nacionalista Antoni Alorda ha posat de manifest que, a finals del passat mes d'octubre, el PP va ser l'únic partit que votà en contra d'una iniciativa parlamentària presentada pel PSM en la qual se sol·licitava al Govern la creació d'aquest fons que permetés dotar amb més recursos econòmics sobretot els municipis petits i mitjans de l'interior de l'Illa.

Alorda explica que «la proposta es va plantejar arran dels compromisos públics adquirits en aquest sentit pel president Matas en les visites que havia realitzat a diferents municipis del Pla».

El PSM denuncia així el doble llenguatge del Govern del PP respecte a aquest important assumpte perquè, a més de rebutjar la proposta nacionalista, ni tan sols han volgut preveure cap assignació econòmica als propers pressuposts per a l'any 99.

Al parer del PSM, «el fons de cooperació hauria de dotar de majors ingressos els ajuntaments petits sense condicionar-los a on s'haurien d'invertir aquests doblers A més s'hauria de donar prioritat als municipis amb més necessitats».

El PSM proposa una aportació anual de mil milions de pessetes per a aquest fons. Tot i això els nacionalistes es mostren oberts a pactar una altra quantitat sempre que sigui important.

D'altra banda, els nacionalistes s'oposen frontalment a que es plantegi dotar aquest fons amb els 300 milions de pessetes anuals que el Govern aporta als consells insulars per al Pla d'obres i serveis. Segons Alorda, «aquesta fórmula és absurda perquè seria com desvestir un sant per vestir una capella». En aquest sentit el diputat nacionalista ha reafirmat «la necessitat que el Govern almenys incrementi de forma notable la quantitat que dóna els consells insulars».

El PSM conclou que «els governs balear i central no només no donen suport suficient als ajuntaments, sinó que també els obliguen a participar en el finançament de les inversions que no són de la seva competència, com ara instituts de secundària, centres de salut, seus per a la Guàrdia Civil o d'altres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.