nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

El Consell de Mallorca és a punt d'aprovar el nou forn per al tractament de residus

Es vol ampliar la planta dedicada al compostatge

El forn de rebutjos de la incineradora de Son Reus "o tercer forn, com prefereix denominar-lo el Partit Popular" serà aprovat pel Consell de Mallorca.

L'equip de Govern de la institució (UM, PSM i PSIB-PSOE) es reuní ahir amb representants de l'Institut Cerdà per analitzar un informe d'aquesta entitat que aconsella la incineració com la millor manera d'eliminar els rebutjos originats en el procés d'elaboració del compost.

L'informe de l'Institut Cerdà diu que la resta d'alternatives estan encara en fase d'experimentació i que a hores d'ara la incineració és l'única manera de donar sortida als rebutjos acumulats.

De tota manera, Mercè Amer, presidenta de la Comissió de Medi Ambient del Consell Insular, volgué aclarir que aquest forn no tenia les mateixes característiques que els dos existents fins ara. Segons Amer, la superior capacitat calorífica d'aquest tercer forn permetrà subministrar suficient energia com per abastir unes 22.000 llars.

Mercè Amer anuncià també que la planta de compostatge tindria una «estructura modular», que permetria ampliar-la a mesura que avançàs la recollida selectiva de residus a les famílies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.