nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

El Consell tindrà la darrera paraula sobre l'ampliació del terme municipal

Vilafranca, Petra i Sant Joan hauran de defensar per escrit les seves postures

El Consell Insular de Mallorca serà l'òrgan que decidirà si el terme municipal de Vilafranca es podrà ampliar o no podrà patir cap alteració. Així ho va manifestar ahir el president de la Comissió de Fons i Cooperació Municipal del Consell Insular de Mallorca (CIM), Antoni Alorda.

Fa un mes, l'Ajuntament de Sant Joan va respondre negativament al de Vilafranca sobre la secessió del seu municipi, tal i com ho va fer el consistori de Petra fa gairebé mig any. Davant les negatives dels Ajuntaments de Petra i Sant Joan, el de Vilafranca no té més remei que traslladar les competències al CIM si vol seguir amb la tramitació de l'ampliació del terme.

L'Ajuntament de Vilafranca haurà de prendre un acord en ple per demanar al Consell que tramiti l'alteració del terme municipal.
Segons va explicar Alorda, «després de rebre l'acord en ple de l'Ajuntament de Vilafranca, el Consell obrirà l'expedient per començar a tramitar l'ampliació de terme. Després el CIM es posarà en contacte amb els municipis afectats com són Petra i Sant Joan, perquè argumentin la seva decisió de cedir o no part dels seus terrenys. Llavors ja serà el Consell el que avaluarà les compensacions econòmiques i decidirà en ple del CIM l'alteració del terme municipal de Vilafranca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.