algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Cañellas al·legarà indefensió si el Suprem rectifica la sentència del cas Túnel

El PSM reclama al PP que es tornin els 50 milions

Després de la vista davant el Tribunal Suprem, el cas «Túnel de Sóller» sembla que pren una nova dimensió.
La modificació que va introduir l'acusació particular en la seva exposició, que no va ser rebutjada pel Ministeri Fiscal, provocà que la defensa de Cañellas plantejà la possibilitat de presentar un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional en el cas que el Suprem rectifiqui la sentència.

Amb aquesta modificació es demana el reconeixement d'una infracció administrativa continuada en tot el procés d'adjudicació i execució de les obres del túnel. Aixó no exclou, segons els advocats d'EU, que es continua acusant Cañellas de prevaricació dolosa i suborn.

En ambdós casos el Codi Penal contempla la mateixa pena, és a dir, presó menor d'un a tres anys i entorn de vint anys d'inhabilitació.
Ara tot queda pendent del que puguin decidir els tres magistrats que estudien els recursos presentats. Tot apunta que la decisió es farà pública al llarg del mes de desembre.

El secretari general del PSM-Nacionalistes de Mallorca, Pere Sampol, reclamà ahir al president del Partit Popular de les Balears, Joan Verger, que els 50 milions de pessetes que la defensa de l'expresident Gabriel Cañellas ha reconegut que anaren a parar al partit siguin retornats.

En aquest sentit, Sampol demanà que aquests doblers s'ingressin a la Tresoreria General de la Comunitat Autònoma i no descartà la presentació d'una proposta al Parlament balear perquè així es faci.

Aquesta reclamació es deriva de les paraules de l'advocat de l'expresident Cañellas davant la Sala Segona del Tribunal Segona, Fernando Aizpún, en què dimarts posava de manifest que Cañellas va entregar els 50 milions al Partit i que no els emprà per al seu lucre personal. Una afirmació dirigida a justificar que en el cas Túnel de Soller només cal parlar d'una infracció a la llei de finançament dels partits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.