nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 23°
27°

Tres mil tones de garroví s'exporten de Mallorca al Japó i als EUA com a aliment

El pinyol de la garrova s'utilitza per fer gelatina de postres i matèria industrial

Diuen que del porc s'aprofita tot però del garroví no solament s'aprofita cada ingredient sinó que a més pot servir per a infinitats de productes alimentaris i industrials.

El garroví de Mallorca viatja al Japó, als Estats Units i a Europa convertit en goma o gelatina per a gelats, flams, confitures, adob per fer xampinyons i matèries primeres per a la pirotècnia i indústries de pintures.

L'empresa Carob, fundada i dirigida pel mallorquí Gregori Bibiloni des de l'any 1976, produeix anualment sis mil tones de garroví de les quals tres mil s'han extret del garrover mallorquí. El Japó és destinatari del 40% del mercat a través de la multinacional Mitsubishi, seguit dels EUA amb un 30% i la resta entre Europa i Amèrica del Sud.

El 80% de la producció va destinat a l'alimentació humana i la resta del garroví té utilitat industrial per fer pasta de dents, gels de sabó, aliments per a animals, etc.

L'empresa Carob utilitzar diàriament 220 mil quilos de garrova sencera.
El fet que la meitat de la producció de garroví no és de Mallorca és un tema que a Bibiloni el preocupa ja que a l'Illa es podrien produir dues mil tones més. «El problema que hi ha a Mallorca és que cada cada vegada s'arreplega menys garrova perquè el pagès i els propietaris de finques diuen que no és rendible. Carob compra als trossejadors de Mallorca la mercaderia però com que no basta la duim de la Península, Portugal, Marroc o Turquia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.