cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Els cicloturistes passen de 30.000 a 50.000 en tres anys a Mallorca

La dada amplia els motius d'Els Verds per reclamar carrils de bicicleta

La presència de bicicletes en les nostres carreteres augmenta. La qüestió pren especial rellevància després de l'anunci d'Els Verds de preparar una proposta al Parlament per crear una xarxa de carril bicicleta a totes les Balears.

Les vies exclusives són cada vegada més justificades en veure com el nombre de cicloturistes a Mallorca enguany està a punt d'incrementar-se fins a 50.000, mentre que en les dades oferides el 1995 no superaven els 30.000. Els resultats els reflecteix un estudi que està elaborant la CAEB per encàrrec d'Ibatur.

L'increment de cicloturistes suposa un argument més per als ecologistes per reclamar carrils de bicicleta.
Els esportistes i aficionats que ens visiten en moltes ocasions generen i pateixen perills per al trànsit perquè no tenen un vial especial. A més, a causa dels seus programes d'excursió, la seva presència és habitual en punts de gairebé tot Mallorca. Existeixen almanco 10 itineraris contemplats en els programes vacacionals que assoleixen indrets tan diversos com la Platja de Palma, Santa Maria Orient, el pla de Cúber, Alcúdia, el Port de Pollença, Cala Rajada, cala Mesquida, Portocristo o Santanyí.

Com s'ha apuntat anteriorment, es tracta d'un turista d'hivern, encara que la seva despesa en el nostre arxipèlag se situa per sota de la mitjana de la dels visitants de temporada baixa. La causa és que entren en paquets en què ho tenen tot pagat i que, a banda de desenvolupar l'activitat esportiva, inverteixen poc en oferta complementària. El 1995 es calculà que la seva despesa mitjana era de 4.542 pessetes al dia, mentre que la del conjunt de turistes hivernals era de 5.742.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.