algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'Ajuntament aprova reclamar el dret a l'autodeterminació de les Balears

L'acord s'enviarà al Congrés i al Senat perquè es reconegui la nacionalitat històrica

L'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar aprovà ahir una moció en què reclama el dret a l'autodeterminació de les Balears. L'acord serà enviat al Congrés dels Diputats i al Senat per tal que es reconegui la nacionalitat històrica de les Illes i el dret a autodeterminar el seu futur dins la reforma de l'Estatut d'Autonomia que es debatrà el proper més a les dues cambres.

La moció va ser presentada pel PSM i va rebre el suport del Grup Independent de Son Carrió amb el batle Mateu Puigrós al capdavant; Unió Mallorquina, Convergència Balear i naturalment el PSM. El PSOE votà en contra, i el PP i Gent Llorencina es varen abstenir.

El portaveu del PSM, Antoni Sansó, explicà que «les Illes Balears no han obtingut el reconeixement del seu dret a existir com a comunitat nacional. L'actual marc estatutari és molt limitat i no recull les nostres aspiracions per assolir i gestionar més quotes de sobirania, cosa que tampoc no passa en el projecte de reforma ara en tramitació. És per aquest motiu que hem presentat la moció». El batle, Mateu Puigrós (GISC) i els seus regidors donaren suport incondicional a la moció nacionalista com a mostra d'estar d'acord.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.