algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Cort proposa a l'Autoritat Portuària implantar l'ORA al passeig marítim

Bauzà: «No s'ampliarà el sistema d'aparcament llevat de l'estiu»

Cort està estudiant implantar el sistema d'aparcament d'ORA al passeig marítim, des de la Llonja fins a Can Barbarà. Així ho va explicar Joan Bauzà, el responsable municipal de Trànsit i Policia Local, qui assegurà que treballen de forma coordinada amb l'Autoritat Portuària en matèria d'aparcament a la zona.

Joan Bauzà va explicar que no es tenen previstes més ampliacions de les zones ORA a Palma llevat d'aquells punts de la ciutat on «sigui necessari instal·lar una ORA turística». Aquest és el cas de Cala Major i Sant Agustí on, malgrat les peticions de comerciants i veïns del barri de perllongar l'Ordenança durant els dotze mesos de l'any, només funcionarà a l'estiu, que és quan es dóna una major massificació de cotxes.

Bauzà explicà que, tot i que l'ORA és un sistema per regular el trànsit i l'aparcament, el passeig Marítim és una àrea singular i amb unes condicions especials. En primer lloc, l'àmbit forma part de les competències d'Autoritat Portuària i no de Cort i, per això, la possibilitat de fer funcionar l'ORA hauria de ser a través d'un conveni de col·laboració entre les dues institucions. L'altra qüestió a valorar és, segons el responsable municipal, el període a establir l'ORA i el temps de durada per cada tiquet. S'ha de destacar que la major confluència de vehicles té lloc sobretot a l'estiu i les nits dels caps de setmana durant l'hivern. D'aquí la necessitat d'instal·lar una ORA de temporada o «turística», insisteix Joan Bauzà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.