algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El cas Túnel de Sóller inicia avui el desenllaç definitiu en el Suprem

EU i els advocats de Cañellas llegiran els seus recursos

La Sala Segona del Tribunal Suprem escoltarà avui les parts que varen interposar recurs contra la sentència del TSJB sobre el cas Túnel de Sóller.

Aquesta sentència va absoldre l'expresident de Balears Gabriel Cañellas dels delictes de suborn, per haver prescrit i de prevaricació continuada, per falta de proves. Els missers de Cañellas demanen l'absolució completa al marge de prescripcions, mentre que l'acusació particular exercida per EU cercarà la condemna de Cañellas per prevaricació continuada i suborn, la de l'exconseller Jeroni Sáiz per prevaricació i la de l'empresari Antoni Cuart per suborn.

El juliol del 1997, el TSJIB va emetre una sentència en la qual considerava provat el fet que Gabriel Cañellas havia comès un delicte de suborn durant el seu mandat com a president de la CA. L'empresari Antoni Cuart va donar a Cañellas un total de 50 milions de pessetes com a regal coincidint amb l'adjudicació de les obres del túnel de Sóller. Malgrat això, els magistrats absolgueren tant Cañellas com l'exconseller José Antonio Berastain per considerar que el delicte havia prescrit.

Davant aquesta sentència, l'acusació particular exercida per Esquerra Unida, amb els advocats Jaime Bueno, Maria Durán i Pep Valdés al capdavant, interposava un recurs de cassació mitjançant el qual demanava la revisió del cas per considerar que, per una banda, l'esmentada prescripció no tenia lloc i, per altra, segons els missers d'Esquerra Unida, «no es pot dissociar el delicte de suborn del de prevaricació ja que estan íntimament lligats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.