algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Cort donarà suport al Programa 'Respir Familiar' d'Amadiba

La regidoria d'Educació ha cedit a l'associació l'escola pública Camilo José Cela

L'Associació de Mares de Discapacitats de Balears (Amadiba) comptarà l'any vinent, i una vegada més, amb la col·laboració i ajudes de les regidories d'Acció Social i Educació de l'Ajuntament de Palma, juntament amb el Consell Insular.

Des que l'associació va néixer el 1996, diverses són les institucions, com Sa Nostra i la Creu Roja, que han subvencionat d'una manera o altra les iniciatives que Amadiba promou. En aquesta ocasió, el projecte que s'ha de finançar és l'anomenat Programa de Respir Familiar, una iniciativa d'Amadiba que es va posar en marxa el passat mes d'octubre. A hores d'ara, l'associació i l'àrea d'Acció Social estan negociant la manera d'arribar a un acord en matèria econòmica.

Aquest programa és una de les activitats més específiques d'Amadiba i que, segons Pablo de la Rocha, coordinador i treballador social de l'associació, a partir d'ara es vol potenciar. «Així ho vol la regidoria d'Acció Social, amb qui s'està negocionant la manera de fomentar els nostres serveis», explicà Pablo. Es tracta de posar al servei de les famílies un pis residència per atendre un determinat nombre de nins discapacitats, els pares dels quals no els poden cuidar totes les hores del dia, ja sigui perquè treballen i no els poden cercar als col·legis, perquè és període de vacances i continuen amb horaris habituals a les feines o bé perquè les famílies no compten amb altres parents que se'n cuidin en situacions concretes. Amadiba, doncs, posa a la seva disposició un pis de 100 metres quadrats amb tres dormitoris en els quals els nens poden viure durant una estada curta. Els treballadors socials els cuiden, els donen de menjar, els vigilen i, el que és més important, «fomenten un oci educatiu», tal com especificà la presidenta de l'associació, Elvira Jiménez, que també fa d'assistent social, secretària, cuinera i mare.

«Volem oferir uns serveis diferents sense desfavorir altres entitats existents; Amadiba intenta cobrir un buit a través dels serveis complementaris a l'Administració», assegura Pablo de la Rocha. «La novetat d'enguany "afegeix Pablo" és que Jordi Llabrés, regidor d'Educació, ens deixa un centre escolar públic, el col·legi Camilo José Cela, per dur a terme les activitats durant els dissabtes i vacances escolars».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.