algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

L'informe policíac apunta GESA com a responsable de l'explosió al Cappuccino

Els experts han trobat defectes en la xarxa de gas instal·lada en la zona

Els experts del Cos Nacional de Policia que han elaborat l'informe per determinar les causes de la deflagració del Cappuccino han trobat defectes en la xarxa que canalitza el gas per la zona. Aquesta circumstància podria haver estat la causant de l'explosió del passat 27 de setembre pel matí.

Els encarregats de la investigació es dedicaren a recollir materials i proves en el mateix lloc dels fets. Algun d'aquests indicis foren enviats a un laboratori de Madrid, on foren examinats minuciosament. Amb aquestes anàl·lisis i amb les gestions efectuades per la Brigada de Policia Científica de la Prefectura de Palma, el Grup TEDAX i dos efectius de la Direcció General de Policia, s'ha confeccionat un document que serà entregat properament a la magistrada del jutjat d'Instrucció número 10 de Palma.

Encara que des del Cos Nacional de Policia no s'han volgut facilitar dades sobre l'informe, tot indica que els defectes localitzats en la xarxa són crulls en les canonades. Se sospita que aquestes anomalies varen poder haver causat una bossa de gas o aire propanat que posteriorment fou el motiu de la deflagració.

D'altra banda, s'està investigant quin fou el detonant de l'explosió, és a dir, l'acció que provocà la desgràcia. Sembla ser que el fet es produí quan s'obrí una gelera i a la vegada l'interruptor de l'aparell. Els bombers que acudiren al Cappuccino per retirar les runes localitzaren una goma cremada de frigorífic.

GESA ha demanat permís per canviar tota la instal·lació de gas propera al Cafè Cappuccino. La xarxa del passeig marítim data de l'any 1963 i està realitzada amb fibrociment sense tractar. Segons explicaren fonts properes al cas, prop del quaranta per cent de la instal·lació de gas a Palma és «il·legal» perquè les canonades han de ser d'acer o d'un altre material homologat.

La hipòtesi del metà com a causa de la deflagració ja no és consistent perquè s'ha demostrat que per produir-se una explosió similar és necessari un volum d'aquest gas equivalent a tres vegades l'edifici Melià.

Necessiten més proves?
Els responsables de GESA no han volgut reconèixer fins ara que la deflagració del Cappuccino fou causada per la seva defectuosa instal·lació de gas. Tan sols han admès que es produïren dues fuites durant el passat estiu però no consideren que el que va passar el 27 de setembre fou producte d'una nova fuita. Ara tal volta amb l'informe que serà presentat per la Policia a la Justícia, els alts càrrecs de GESA entonaran el «mea culpa» o tal volta encara necessitin més proves.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.