algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

«A peu o en bicicleta a Algaida tot és a prop», lema per deixar el cotxe i fer més esport

La Sala aprova la proposta del PSM, que s'implantarà també a la Policia Local

«A peu o en bicicleta a Algaida tot és a prop» és el lema d'una campanya per deixar d'anar amb cotxe per dins el poble i fer més esport. Aquesta és una iniciativa del grup municipal PSM amb la col·laboració de distintes entitats del poble.

El portaveu nacionalista, Miquel Ballester, va presentar aquesta moció a la sessió plenària celebrada dijous a vespre i que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.

La moció demanava a l'Ajuntament que en primer lloc es dugués a terme una campanya divulgativa amb l'objectiu de potenciar l'ús de la bicicleta dins el municipi amb la realització d'un cartell per posar-lo a tots els edificis municipals i repartir-lo a tots els comerços, bars i restaurants del municipi.

Així mateix, el PSM proposa la col·locació d'aparcaments destinats a les bicicletes a diferents llocs del municipi: Ajuntament, Casal Pere Capellà, la plaça, centre de salut, etc.

Ballester considera que l'Ajuntament ha d'adquirir bicicletes per a la Policia Local d'Algaida, perquè puguin utilitzar aquest vehicle en els seus desplaçaments dins el poble.

El batle d'Algaida, Jaume Jaume (PSOE), es comprometé a dur a terme totes aquestes actuacions i la resta de la corporació votà a favor d'aquesta iniciativa tan peculiar.

La gent del poble ha acollit amb bons ulls aquesta iniciativa. De fet, bastant de gent va a plaça amb bicicleta o peu, però el nombre és més inferior que la gent que agafa el cotxe per anar al centre.

Aquesta circumstància fa que la zona sigui intransitable i amb greus col·lapses diaris a causa de la densa circulació de vehicles.
Les persones consultades per aquest diari consideren que és ben necessari que la gent s'acostumi a deixar el cotxe davant ca seva i que agafi la bicicleta «ja que és un esport molt saludable, encara que a la majoria de vegades ens fa un poc de peresa», apunten.

Solidaritat  

L'Ajuntament d'Algaida va aprovar per unanimitat aportar una ajuda econòmica de 150.000 pessetes del seu pressupost, mitjançant la Creu Roja, destinada als països de Centreamèrica que han estat afectats per l'huracà Mitch.

D'altra banda, també es va aprovar una modificació de crèdit per comprar un solar al carrer Ribera per 5'5 milions de pessetes que serà destinat per dur a terme l'ampliació de l'escoleta i l'accés al futur poliesportiu cobert.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.