muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

GESA recorre la decisió municipal que l'obliga a pagar llicències d'obra

L'empresa elèctrica manifesta que està exempta de pagar les taxes

L'empresa Gas i Electricitat, S.A. (GESA), ha interposat un recurs contenciós administratiu contra la resolució de l'Ajuntament de Llucmajor per la qual s'obliga la companyía elèctrica a pagar les taxes per llicències d'obres.

La resolució del Consistori presa el passat 30 de juny en base a un estudi de l'assessoria jurídica municipal, desestima els recursos ordinaris presentats per GESA davant la Sala per no haver pagat les taxes en base al fet que «la Llei d'Hisendes Locals no exclou d'aquest gravamen a l'empresa energètica, i a nivell municipal tampoc no existeix cap ordenança que així ho faci», explicaren des dels serveis jurídics municipals. A l'igual que qualsevol altra empresa, prèviament a l'execució d'una obra, GESA ha de sol·licitar la preceptiva llicència municipal. Però, des del gabinet de premsa de GESA afirmaren que «l'empresa abona un 1'5 per cent dels ingressos per consum al municipi, motiu pel qual se l'exclou del pagament de les taxes municipals per tramitació de l'expedient administratiu per concedir la llicència i del pagament del corresponent impost en base al projecte a executar».

A més, GESA va fer menció a la recent aprovació d'una ordenança general per als municipis, aprovada el mes de juliol passat que «no especifica amb exactitud que els Ajuntaments tenguin dret a cobrar aquest impost addicional pel cost del projecte».

Per la seva part, des de l'Ajuntament de Llucmajor, els serveis tècnics explicaren que «aquest 1'5 per cent de la facturació que s'abona al municipi es correspon amb la taxa d'ocupació de la via pública però, en cap cas no suposa una exempció en el pagament de les taxes administratives i de l'impost del projecte».

En canvi, en base a la Llei d'Hisendes Locals, l'empresa Telefònica sí que està exempta, tant de pagar l'1'5% del comsum com la taxa d'ocupació de la via pública «i en cap cas no parla de l'empresa elèctrica», afirmaren els juristes de la Sala.

El batle de la localitat Gaspar Oliver (PP), comentà que «no record si abans GESA pagava o no aquesta taxa però crec que sí, i en vistes als informes jurídics consider que ha de pagar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.