nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

L'amo del Galatzó adverteix a Nájera que expropiar-lo li pot costar més de tres mil milions

L'empresari replica l'anunci de la batlessa de voler convertir en comuna els que ell projecta dedicar a turisme rural

El propietari de la finca Galatzó, José Ignacio Zubledia, manifestà ahir que no claudicarà en la seva intenció de convertir el paratge en un indret privilegiat per al turisme rural, malgrat els recents anuncis de la batlessa de Calvià, Margarita Nájera, de catalogar la zona com a comuna. El camp de batalla són les modificacions que el consisitori planeja per al Pla general d'ordenació urbana.

Zubeldia adquirí els terrenys, de 14.000 milions de metres quadrats, el passat mes d'agost per 950 milions de pessetes. Segons va fer entrendre ahir, això afirma que va frustrar les intencions de compra de la batlessa. «Amb qui s'ha d'enfadar no és amb mi, és amb el venedor».

Aquell mateix mes, Zubeldia es reuní amb la batlessa per explicar-li el projecte empresarial i assegurà que va ser ella qui li proposà afegir-hi un camp de golf.

A partir de llavors, no hi ha hagut més reunions. L'empresari lamenta que s'ha anat assabentant a través dels diaris de la intenció de Nájera de convertir en una comuna els terrenys, la qual cosa obligaria a expropiar-lo.

«Si em vol expropiar no haurà de pagar el que em va costar la finca "advertí", sinó les inversions que hi he anat fent». En aquest sentit avançà que en sis mesos tindrà fet el projecte i en un any i mig pot haver-lo executat. La despesa global se situa en 3.787 milions de pessetes.

Les indagacions de l'empresari li permeten afirmar que en cas de produir-se l'expropiació, es preveu per d'aquí a vuit anys. «Llavors aquesta senyora ja no serà batlessa», augurà.

«He comprat per invertir i rendibilitzar», manifestà, i explicà que a la possessió Galatzó i a les nou cases que l'envolten farà «el millor turisme rural d'Europa».

L'oferta es complementària amb la construcció d'un camp de golf i un hotel de 50 habitacions a la part plana que fa frontera amb la zona urbana de Galilea, denominada sa Roteta. Malgrat que el paratge vist de prop poc té d'urbà, Zubeldia argumentà que es poden requalificar els terrenys per passar-los de rústics a urbanitzables.

L'aigua per regar el golf, assegurà, procediria de depuradores, i la de les fonts de la finca nodriria el complex turístic.
Alhora que es desenvolupassin aquestes activitats, l'empresari garantí que es mantindrien les explotacions agrícoles.
Quant a les limitacions d'accés al públic, va negar que n'hi hagués cap d'explícita que no fos l'econòmica. «Qualsevol pot venir», declarà, però va admetre que els preus seran «molt alts». Tot i així, ho va justificar dient: «No és aquest el turisme que volem?».

Servei a tota la finca  

Els hostes que vol rebre Zubeldia podran acomodar-se en aquestes cases, però els seus plans poden ser més amplis. Si ho desitgen, podran passar la nit en una de les cases del puig Galatzó, «on el servei els pujarà el sopar», explicà l'empresari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.