algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

L'STEI envesteix contra la resta de sindicats educatius i diu que «menteixen inexplicablement»

Santaner afirma que «només volen embullar la troca»

L'STEI ha volgut manifestar la seva indignació per les declaracions dels sindicats minoritaris d'educació, escrivint així un nou capítol en la polèmica de l'ensenyament concertat, que es va encetar fa uns dies amb un grapat de fronts de batalla: patronal Educació i Gestió, STEI, sindicats minoritaris i Govern balear.

Segons els sindicats USO, FETE-UGT i CC.OO, han hagut de ser ells els convocants de la Mesa de Negociació amb la patronal, per tal d'aconseguir l'increment salarial dels professors concertats, davant l'apatia de l'STEI. I això és el que ha sorprès i molestat, a parts iguals, aquest sindicat, segons la seva portaveu Neus Santaner, perquè «la convocatòria de la Mesa presentada davant la Conselleria de Treball està signada per tots els sindicats, i la primera signatura que apareix és la meva». «No entenc com poden dir que han estat ells, sense la nostra ajuda, els qui han encetat el procés negociador», manifestà Santaner visiblement empipada.

Guerra sindical  

Aquesta situació podria provocar, fins i tot, una guerra sindical, ja que segons la representant de l'STEI, «això va en contra de qualsevol idea de sindicalisme». De fet, l'STEI, com a sindicat majoritari, està disposat a fer la seva a partir d'ara, sense comptar amb els altres, perquè «no ens agrada col·laborar amb gent que només vol embullar la troca».

Cal recordar que la Mesa Negociadora a la qual ens referim en aquest article, és la que ha de reunir als sindicats d'Educació amb les patronals per aprovar un increment salarial dels professors dels centres concertats. Un augment de sou que el Govern, que és qui paga, ja va anunciar fa nou mesos. Per aquest motiu, sembla estrany que la pugna entre sindicats i patronal, quan els doblers no són seus, sigui la que ha provovcat el retard patit pels docents.

L'increment proposat pel Govern és l'homologació salarial al 95% entre els docents públics i els privats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.