nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

La guerra de l'ensenyament concertat

Des del mes de gener, el conseller d'Educació, Manuel Ferrer, va fer pública la intenció del Govern d'equiparar al 95% el salari del professorat concertat amb el dels seus col·legues de l'ensenyament públic. I tenint en compte que és el Govern qui paga, mitjançant un sistema de pagament delegat, semblava que no hi hauria problemes. La Patronal i els sindicats, per lògica, hi estarien d'acord.

Però vet aquí que la lògica no ho era tant. Perquè les dues parts no només no han arribat a un acord, sinó que ni tan sols s'han reunit a negociar aquesta qüestió. Ara, s'ha desfermat un conflicte d'acusacions i desqualificacions creuades i, mentrestant, el professorat concertat continua sense el seu augment.

L'STEI, tot i que Pere Polo ja no vol continuar amb la polèmica i ha decidit callar, diu que la patronal Educació i Gestió «no té voluntat de negociar», perquè ni tan sols contesta les cartes.

La patronal, per la seva banda, considera que el sindicat «menteix» i l'acusa d'«incompetència», perquè no s'han temut del procés reglamentari per convocar la mesa de negociació que desembocaria en un increment de sou que volen amdues parts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.