algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Les farmàcies podran dispensar metadona als usuaris drogoaddictes

La participació dels apotecaris en el programa de rehabilitació és voluntària

Les farmàcies de Mallorca es convertiran en dispensaris de metadona per al tractament de drogodependents. Així es va acordar ahir mitjançant un conveni signat pel conseller de Sanitat, Francesc Fiol, i el president del Col·legi Balear d'Apotecaris, Antoni Llull.

D'aquesta manera, va explicar Fiol, es pretén millorar el servei del programa de manteniment de metadona dels drogoaddictes, que podran accedir a les dosis amb més facilitat, perquè no s'hauran de desplaçar fins als centres dispensaris. De fet, aquest conveni suposa un augment en el nombre d'aquests centres de metadona, ja que els deu existents fins ara a Mallorca es mantindran oberts, i s'hi afegiran totes aquelles farmàcies que, sota el control estricte de la Conselleria, vulguin oferir aquest servei.

Les apotecaries començaran a dispensar metadona en el decurs de les dues properes setmanes, segons fonts de la Conselleria. De moment, segons explicà Llull, ja s'han presentat voluntàriament un total de 22 oficines de farmàcia (dotze de Palma i deu de la Part Forana). Cadascuna d'elles podrà atendre un màxim de cinc usuaris de metadona, que signaran cada dosi que prenguin, per tal de dur un control estricte des de Sanitat i evitar la duplicació. Les farmàcies que participin en el programa s'hauran d'acreditar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.