algo de nubes
  • Màx: 13.9°
  • Mín: 7.77°
14°

L'STEI denuncia greus irregularitats en els centres d'ensenyament

Anuncien una vaga del professorat concertat si la patronal no negocia els sous

L'STEI va advertir que si la patronal d'aquest sector continua sense voler negociar l'augment dels sous dels professors de l'Ensenyament concertat «farem públiques les greus irregularitats dels centres públics que posaran en evidència també la feina dels inspectors de la Conselleria».

El sindicat va anunciar, a més, una vaga dels 2.200 professors d'aquest sector «com a darrer recurs si no hi ha diàleg». La vaga afectaria un 35 per cent de l'alumnat de les Balears.

L'STEI demana que els sous dels professors d'Ensenyament concertat privat siguin els mateixos que tenen els professors dels centres públics.
Respecte a les irregularitats en els centres, el sindicat ja ha denunciat davant l'Administració un centre escolar, el nom del qual no ha transcendit, «perquè tots els professors que hi han entrat enguany han donat el mateix número de compte corrent per poder cobrar. Aquest compte correspon a la directora del centre. Segons aquestes dades, la directora té tots els ingresos de tot el professorat. I això és motiu suficient per retirar el concert en qualsevol comunitat autònoma», va dir Neus Santaner, representant de l'Educació concertada de l'STEI, que va advertir «que tenim un sac ple d'irregularitats per denunciar».

El sindicat també va assegurar que la meitat dels professors de l'Ensenyament concertat que han entrat enguany fa dos mesos que no cobren perquè els centres o patronals no han lliurat els requisits necessaris. En aquest sentit va explicar que els centres, per donar d'alta a un treballador, han d'lliurar la titulació del professorat, les seves dades bancàries i presentar-les a la Conselleria.

Una de les altres irregularitats que va fer públic ahir el sindicat és que en alguns centres «no figuren en un taulell públic les places de professors que són pendents per cobrir-se».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.