cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

Malestar entre els caçadors de la vall per una suposada denúncia

Aquest cap de setmana el Seprona va fer una batuda al Marroig i al barranc

Els caçadors de Sóller i de Fornalutx estan molts molests per la gran quantitat de sancions que aquest darrer cap de setmana ha interposat el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil, el Seprona, a les zones habituals de caça de tords amb escopeta del Marroig, sobretot a la de s'Enllevissat i a la del barranc de Biniaraix en els termes dels dos municipis de la vall.

Segons sembla, el Seprona denuncià no menys de 20 caçadors en un sol dia per cometre infraccions administratives relacionades amb les llicències o amb els papers dels vedats a causa d'una suposada denúncia interposada per Amigos de la Tierra, cosa que ha desmentit categòricament el seu secretari general, Carlos Zayas.

El fet ha estat tema de conversa als cafès de Sóller i de Fornalutx a causa de la gran quantitat d'aficionats a aquesta modalitat de caça que hi ha als dos pobles.

Segons el gabinet de premsa de la Guàrdia Civil, el Seprona realitzà el cap de setmana passat a Sóller un control «una mica més intens que l'habitual», però informaren que «les irregularitats detectades foren únicament infraccions de caire administratiu i que no tenien constància de cap delicte contra la Llei de caça», per la qual cosa «no tenien més informació».

Segons els caçadors consultats, allò que ha succeït el cap de setmana ha estat una autèntica batuda arran de la denúncia d'un o diversos particulars contra un col·lectiu per caçar en dissabte fora de vedat. El problema és que tots els caçadors afectats estaven dins zona vedada, però gairebé tots els que varen ser controlats foren finalment denunciats per qüestions administratives. L'opinió generalitzada és que el control ha estat una autèntica persecució i que els agents envaïren zones privades sense cap ordre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.