algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Cort aprova el Pla de residus però «no donarà ni un metre més» al CIM

El Consell i Emaya estudiaran durant aquesta setmana els projectes de les plantes

L'ajuntament de Palma, que ahir va aprovar el Pla integral de residus sòlids, cedirà els terrenys que el Consell Insular necessita per a la creació de les dues plantes de reciclatge de la incineradora. La presidenta d'Emaya, Maria Crespo, va explicar que el batle, Joan Fageda, donaria al Consell un total de 127.000 metres quadrats, però «i ni un més».

La construcció de les dues plantes, de reciclatge i compostatge, entren dins el Pla integral de residus sòlids que ahir el Pacte de Progrés va aprovar, després de la seva presentació a principis del mes d'agost.

L'aprovació del Pla es feia necessària ja que Emaya i el Consell havien acordat com a solució temporal emmagatzemar els fems a Son Reus durant el temps que Tirme, empresa propietària de la incineradora, tardàs a contruir les plantes de compostatge i de selecció de residus. Així, l'equip de treball integrat per tècnics del Govern, Consell, Ajuntament i Tirme començaran a dissenyar les acutacions que permetin la construcció d'aquestes dues plantes de compost i selecció.

Durant aquesta setmena, representants del Consell es reuniran amb Emaya per negociar i concretar els projectes de les dues noves plantes, que sumaran una inversió de devers 8.000 milions de pessetes.

Pel que fa als terrenys que Cort ha de donar a Tirme, sembla ser que el batle Fageda no volia cedir-los fins que el CIM no presentàs el projecte de les noves plantes.

Ara que el Pla de residus ja està aprovat, Fageda ha advertit que no pensa augmentar la superfície cedida sota cap circumstància.
Crespo va afirmar que el batle, atenent la demanda del Consell, donà el vistiplau del projecte però que els 27.000 metres quadrats de superfície a Son Reus per Tirme són intocables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.