lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Més de 200 empreses s'adrecen a la UIB en demanda de joves

Ofereixen pràctiques remunerades i contractes als inscrits a la bossa de feina

95508
La Fundació Universitat Empresa gestiona la bossa de treball de la UIB.

La Universitat de les Illes Balears (UIB) compta amb una bossa de treball en la qual es poden apuntar els alumnes que vulguin fer pràctiques laborals en empreses dels sectors relacionats amb els seus estudis. Aquesta bossa també està oberta a aquells llicenciats que cerquen un contracte laboral en la seva especialitat.

Aquesta manera d'aproximar els alumnes al mercat laboral és un èxit: en el darrer any s'han adreçat a la bossa d'ocupació de la UIB un total de 232 empreses que demanaven joves professionals.

Miquel Carrió, director de la Fundació Universitat Empresa i, per tant, responsable últim de la bossa des del passat mes d'abril, ha explicat a Diari de Balears que la majoria de les empreses demanen joves en pràctiques, però que s'ha detectat un increment de sol·licitud adreçades a professionals ja llicenciats.

De fet, aquest augment en la demanda és el que ha animat la UIB a la creació, en un futur a curt termini, d'una finestra pròpia de l'Inem al campus, com ja vàrem explicar en aquest diari dies enrere. Aquest servei està en fase d'elaboració i prodria posar-se en marxa el proper curs.

Actualment, la bossa de treball de la UIB té inscrits un total de 2.034 estudiants, dels quals 1.234 són dones i 800, homes. Aquest desequilibri en el percentatge per sexes no respon a qüestions de mercat, segons va explicar Carrió, sinó que en el conjunt total de l'alumnat de la UIB hi ha una prevalença numèrica de dones sobre homes.

Segons les dades oferides per la Fundació, el nombre d'alumnes que fan feina ara a través de la bossa de treball de la UIB és de 184. D'aquests, només 53 ho fan amb un contracte laboral. La resta, 131, estan fent pràctiques remunerades. Cadascun d'aquests estudiants té un tutor a l'empresa i un altre a la Universitat, que fan un seguiment de la seva feina al lloc que li hagi estat assignat. El programa de feina que fa l'alumne també ha d'estar supervisat i aprovat pels dos tutors.

La remuneració que reben els alumnes en pràctiques depèn de cada empresa, però mai no supera les 50.000 pessetes mensuals, ja que són compensacions econòmiques en etapa de formació, i no es considera un sou.

Algunes d'aquestes pràctiques, segons va explicar Miquel Carrió, es poden convalidar amb crèdits de lliure configuració a la Universitat. Sobretot pel que fa a les pràctiques més relacionades amb els estudis de cada alumne en qüestió. De fet, un dels criteris que se segueix és que les pràctiques puguin substituir allò que s'ha d'aprendre en una assignatura concreta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.