nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

«El Govern espanyol ajudarà les Balears a superar els problemes d'insularitat»

Rodrigo Rato inaugurà a Palma la XIX Reunió de Directors Nacionals de Duanes

Rodrigo Rato, ministre d'Economia i Hisenda i vicepresident segon del Govern espanyol, afirmà ahir Palma que el Govern espanyol aprofundirà en la seva política dirigida a donar suport a les Balears per tal que superin els problemes derivats de la insularitat.

«El reconeixement dels desavantatges que suposa la insularitat per part del Règim Especial de les Balears és una conquesta important per a les Illes i la intenció del Govern espanyol és continuar amb aquesta línia», manifestà el ministre.

Rato, acompanyat del president de la comunitat autònoma, Jaume Matas, inaugurà ahir a Palma la XIX Reunió de Directors de Duanes de Portugal, Espanya i Amèrica Llatina. El ministre inicià la seva intervenció manifestant la solidaritat del Govern d'Espanya amb els pobles de Centreamèrica afectats per l'huracà que els darrers dies està assolant aquella part del planeta, a la vegada que oferia «l'ajuda que sigui necessària per pal·liar els efectes de la catàstrofe».

Ja pel que fa a la reunió de duaners, Rato comentà que «la importància que aquest tipus de contacte ha tingut en les relacions institucionals i comercials entre els països iberoamericans ha estat determinant. El comerç exterior, concretament, ha cobrat un dinamisme espectacular, com així ho demostra el fet que en el període que va del 94 al 97 Espanya hagi incrementat les exportacions cap als països de Llatinoamèrica en un 78 per cent. A més, s'ha de dir que el 40 per cent de les inversions que realitzen les empreses espanyoles es destinen a Llatinoamèrica».

El responsable de l'economia espanyola va fer referència a la proliferació de marcs de col·laboració comercial entre estats de diferents zones del món. «Les barreres comercials van desapareixent. Tenim l'exemple de Mercosur, la UE i altres acords bilaterals».

I és que segons el ministre, «les duanes, lluny de ser instruments de control i un mur que contengui l'entrada de productes a un païs determinat, avui dia són eines que dinamitzen el comerç exterior, que han de modernitzar-se tècnicament i que a més, reflecteixen una nova mentalitat de col·laboració i obertura entre les administracions. Aquesta col·laboració i coordinació, no tan sols ha de garantir el funcionament efectiu de les duanes, sinó també els drets dels ciutadans com a consumidors en la qualitat i en la recepció de productes cada vegada més lliures».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.