algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Les Balears guanyen de bell nou la batalla a Grècia en el mercat britànic

Tornen a ser el destí preferit i recuperen el prestigi d'altres èpoques

Les Balears són el destí preferit dels turistes britànics, per davant de Grècia, segons les darreres dades aportades pels responsables d'aquest sector del Govern de Londres.

En total, 11 milions de ciutadans i ciutadanes britàniques sortiren, fins el mes de setembre, de vacances a l'estranger, dels quals gairebé 3 milions triaren les Illes. Concretament Mallorca n'acollí més d'1'7 milions, Menorca superà els 600.000 i les Pitiüses en reberen prop de 700.000.

Malgrat això segons les mateixes fonts, el nombre de visitants d'aquest país que han passat per Balears fins el setembre és un 3 per cent inferior que l'any passat al mateix període de temps. Dades aquestes que contradiuen les facilitades pel Govern balear i que apuntaven a un increment de 172 súbdits britànics respecte de la temporada anterior. Un increment que suposa un 11'4 més.

Pel que fa a la resta de l'Estat espanyol, el nombre de viatgers procedents de la Gran Bretanya augmentà un 10 per cent, ocupant el tercer lloc de les seves preferències, seguit de les illes Canàries, que enregistrà un augment d'un 5 per cent d'aquests turistes.

L'augment més considerable el protagonitzen les illes gregues, que registraren un augment del 33 per cent respecte dels nou primers mesos del 97.

Turquia, en cinquè lloc, baixà un 5 per cent, igual que els Estats Units, que està en sisena posició.
Segons les xifres de la indústria turística britànica, a finals de 1998 s'espera que viatgin a l'exterior un total de 20 milions entre anglesos, escocesos i galesos, un increment d'un 5 per cent sobre l'any anterior, a causa especialment de la fortalesa de la lliura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.