cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

El PSOE acusa Puche d'utilitzar la Sala com «una botiga de compra-venda»

L'equip de govern va aprovar l'estudi de detall per legalitzar el mercat de queviures

El portaveu del grup municipal PSOE a l'Ajuntament de Manacor, Sebastià Riera, va atacar el regidor per Convergència de Manacor (CM), Eduardo Puche, «de pensar que l'Ajuntament és una botiga on tot es pot comprar i tot es pot vendre» i el qualificà com «el cantamañanas major del regne».

Aquestes acusacions es varen realitzar durant la sessió plenària celebrada dilluns a vespre quan la batlessa, Catalina Sureda (PP), es va disposar a donar compte dels nomenaments d'Eduardo Puche (CM) i Pere Vaquer (CB) com a primer i tercer tinent de batle respectivament. Riera va aprofitar aquest punt de l'ordre del dia per criticar la política del PP i a Eduardo Puche per haver renovat el pacte. El regidor socialista va acusar la batlessa de no saber governar ni amb majoria ni amb minoria.

Puche va contestar a Riera amb un «creu el lladre que tots són de la seva condició» i va explicar que si havia optat per tornar a donar suport al pacte amb el PP és perquè els grups de l'oposició «no estaven a favor d'una moció de censura i per tant s'havia de cercar una solució».

La batlessa Sureda va recriminar que en principi «estava disposada a governar en minoria però els grups de l'oposició no em donaren el suport suficient».

La portaveu del grup municipal PSM, Maria Antònia Vadell, va manifestar que «el nostre partit sempre ha sabut quin és el seu lloc», mentre que el portaveu de l'Agrupació Independent de Portocristo (AIPC), Jaume Brunet, va explicar que «nosaltres sempre hem deixat clar i hem puntualitzat que no estam a favor d'una moció de censura».

Després d'un intercanvi d'acusacions mútues entre els grups del pacte de govern i els de l'oposició es va adonar dels canvis de composició de les comissions informatives.

Un altre dels punts més conflictius del ple va ser la desestimació d'al·legacions i aprovació definitiva de l'estudi de detall de la plaça de queviures.

El PSM va proposar que el tema es deixàs damunt la taula, però els grups de l'equip de govern, aplicant la força de la majoria, va aprovar l'estudi de detall.

Així mateix, el pacte de govern (PP-CB-CM) es va ratificar amb les al·legacions contra la moratòria urbanística que proposa el Consell de Mallorca.

Dels 22 punts de què comptava l'ordre del dia només es varen debatre 15 i l'oposició no pogué presentar propostes dins l'apartat de precs i preguntes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.