algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°

El Petrel I ha capturat més de cent mil quilos de droga

105256
Interior de l'embarcació.

El Petrel I, embarcació de vigilància marítima, és aquests dies a Palma per prendre part a les XIX Jornades de Duanes de Portugal, Amèrica Llatina i Espanya, que seran inaugurades avui pel ministre d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato.

El Petrel, amb l'ajuda d'altres embarcacions més petites, ha agafat enguany, fins ara, 98.358 quilograms d'estupefaents, 3.862 quilograms de cocaïna i 11 milions de capses de tabac. Xifres que suposen els millors resultats de la història quant a confiscacions.

La darrera operació important d'aquesta embarcació va ser l'emparament de 2.500 quilograms de cocaïna que, amb la col·laboració del Cos Nacional de Policia, varen sostreure del Miami Express el mes d'octubre.

Per altra banda, les operacions efectuades als darrers anys assenyalen un canvi de tendències pel que fa a la casta de delictes amb els quals es troba el departament de Duanes. Així, el contraban de tabac, tan estès al llarg de la història, s'ha reduït una tercera part en els darrers tres anys. D'aquesta manera, si l'any 95 el 15 per cent del tabac que es consumia era il·legal, el 1998 aquest percentage és de només el 5%, fet que suposa que l'Estat recapti 67.000 milions més en matèria d'imposts.

En el cas concret de les Balears, «el contraban de tabac va camí de ser purament testimonial, i dóna pas a una delinqüència molt més sofisticada que fa servir mitjans informàtics i utilitza doblers electrònics per les seves gestions», afirmà González.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.