algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

Cort aprova els canvis en el projecte de remodelació del passeig de Mallorca

El pla Mirall inverteix 697 milions per crear un via verda amb ombra

Cort ha aprovat finalment el projecte definitiu de millora del passeig de Mallorca, presentat pel Patronat del Consorci del pla Mirall-Eixample i que contempla algunes modificacions respecte del projecte inicial. Aquests canvis s'han realitzat principalment per satisfer les peticions veïnals de la zona, que es varen oposar a les reduccions de les voravies entre sa Riera i el centre històric (marge oriental).

Segons el regidor de Manteniment i Relacions Ciutadanes, José María Rodríguez, «la filosofia del projecte continua sent la mateixa però amb algun retoc per millorar la comunicació entre Sagrera, la Feixina i la cunya verda».

La principal modificació del projecte consisteix en la creació d'un gran «boulevard», un llarg i ampli parc linial, per tal d'assolir una major qualitat ambiental i afavorir les condicions del passeig així com la integració dels usos complementaris que permetin gaudir del passeig com de l'espai lliure.

Amb l'objectiu doncs, de dotar el passeig de Mallorca del caràcter d'un espai unitari, s'han adopat una sèrie de mesures. Les obres, que començaran abans de final d'any, s'executaran en un termini de 6 a 10 mesos i amb un pressupost de 696.925.418 pessetes.

Tal i com especificà Rodríguez, s'amplien les voreres, que passaran de tenir cinc a sis metres i es reordena la distribució de l'arbrat. En lloc de concentrar la massa vegetal només en un costat del passeig es repartirà en els dos laterals tot substituint les plantacions existents «per altres de més adequades».

«Es tracta d'aconseguir una frondositat que propiciï un túnel d'ombra i que faci agradable el passeig a l'estiu», explicà Rodríguez.
En el marge oriental, la calçada passa de 13 a 10 metres, amb franges de 2 metres per a aparcament en cordó en ambdós costats. El passeig devora l'encauçament de sa Riera passarà d'11'5 a 14'5 metres, ampliació destinada a augmentar els parterres enjardinats.

En el marge occidental, es manté el mateix tractament però el tram comprès entre el carrer Ruiz de Alda i la plaça del Fortí i per raons d'ordenació del trànsit, la calçada passa a tenir de 10 a 13 metres amb aparcament en cordó a ambdós costats i calçada amb tres carrils en sentit únic, direcció cap a la plaça del Fortí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.