algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

La UIB vol estendre els seus serveis acadèmics als municipis de les Illes

Tots els ajuntaments que ho desitgin podran obrir un centre universitari al poble

105288
Acte d'inauguració del Centre Universitari de Manacor (CUM) fa un mes.

La Universitat de les Illes Balears vol potenciar una línia de col·laboracions amb els ajuntaments, per tal d'obrir més punts d'encontre i servei universitari als diferents municipis, de la mateixa manera que enguany s'ha inaugurat el Centre Universitari de Manacor (CUM).

De fet, ha estat l'èxit inesperat d'aquest centre, per sobre de les previsions inicials, el que ha animat la UIB, que està disposada a donar suport a tots els consistoris que vulguin crear un servei d'aquestes característiques, segons manifestà el vicerector d'Ordenació Acadèmica, Santiago Cabanillas.

Així, Cabanillas va destacar les 186 automatrícules que els estudiants han formalitzat des del terminal informàtic que la UIB va instal·lar al CUM de Manacor, després que fa poc més d'un mes se signàs un conveni entre l'Ajuntament i la Universitat per crear el servei.

D'aquesta manera, els joves no es varen haver de desplaçar fins a Palma. Un avantatge de què, lògicament, podran gaudir els estudiants de tots els municipis que creïn el seu centre universitari, ja que la UIB els connectarà a la xarxa informàtica de la institució i podran accedir a aquestes funcions.

A més a més, en el CUM manacorí s'han registrat 246 consultes sobre qüestions universitàries, que han estat plantejades a les persones destacades al servei de Manacor a tal efecte.

D'altra banda, s'han fet 200 visites a les pàgines univèrsitàries d'Internet des dels ordinadors d'aquest centre.
L'obertura del Centre Universitari de Manacor ha estat la primera iniciativa en aquest sentit, però l'èxit assegura la continuació de l'experiència, que enguany es plantejava com una iniciativa pilot.

Aquesta permetrà també desenvolupar el projecte de Campus Extens, ja que els estudiants de Manacor podran estudiar les assignatures impartides per xarxa des dels terminals instal·lats en aquest servei municipal i universitari.

S'ha de recordar que el projecte Campus Extens contempla l'estudi via ordinador d'unes 45 assignatures. Segons els càlculs de la Universitat, enguany hi participaran uns 3.000 alumnes dels 15.000 matriculats a la Universitat.

La Universitat es compromet a connectar informàticament amb el campus i assessorar en tots els sentits els ajuntaments que s'animin a obrir els seus propis centres universitaris al poble. Allò que no està previst són ajuts econòmics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.