algo de nubes
  • Màx: 18.93°
  • Mín: 9.02°
18°

Un veí de Llucmajor, detingut en una macrooperació contra l'haixix

El dispositiu «Victoria» fou coordinat per Garzón i s'arrestaren 118 persones

Martin Sutter, un britànic de 68 anys resident en un xalet de la urbanització Bellavista de Llucmajor, ha estat un dels detinguts en la macrooperació «Victoria» contra l'haixix que fou coordinada pel jutge Baltasar Garzón i en la qual s'arrestaren 118 persones en tot l'Estat espanyol. Aquest individu era el propietari i patró del iot Tramontana III, el qual fou interceptat per la Policia en la zona d'Almeria quan intentava entrar 2.800 quilos d'haixix a la Península. Sembla ser que Sutter pertanyia a una organització de narcotraficants dirigida per un compatriota seu anomenat Albert Victory (d'aquí el nom de l'operació).

Xarxes per tot Europa  

En el 97, la Policia va saber que aquest grup pretenia efectuar un gran carregament d'haixix per ser distribuït per les diferents xarxes que la banda tenia per tot Europa.

El punt escollit per iniciar l'«aventura» de transportar la droga va ser Mallorca i s'encarregà a Martin Sutter que es fes amb un veler de grans dimensions. Aquest adquirí el Tramontana III que en un principi romania amarrat a Portals Vells. Llavors es traslladà al moll vell de Palma on s'efectuaren una sèrie de reformes en la seva estructura per poder transportar quasi tres tones d'haixix. Finalment quedà amarrat en el Club Nàutic de Palma.

Des del Cos Nacional de Policia de Palma es vigilaven els moviments del sospitós i es detectà la sortida cap al Marroc del vaixell, el 18 de juliol d'enguany. Una vegada carregat l'haixix, el Tramontana III va dirigir-se cap a Almeria on fou interceptat per la Policia el 27 de juliol. Entre els quatre detinguts en aquella ocasió es trobava el resident a Llucmajor.

Dimecres passat, agents del Grup I d'Estupefaents del Cos Nacional de Policia realitzaren un registre en el xalet de Llucmajor propietat de Martin Sutter en les darreres gestions efectuades durant l'Operació Victoria. Sembla ser que el domicili havia estat sotmès a contínues vigilàncies des de la detenció de Sutter.

En aquesta important operació contra el tràfic d'haixix s'han realitzat un total de 79 registres, s'han detingut 118 persones de diferents nacionalitats i s'ha localitzat un laboratori clandestí a Múrcia. També s'han capturat nombroses armes de foc, vehicles i altres objectes de valor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.