algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

La reforma del temple s'inaugurà ahir envoltada de polèmica

L'acte d'inauguració de la rehabilitació del temple de la Mare de Déu del Carme i Sant Pere Apòstol, en el Port d'Alcúdia, s'emmarcà ahir dins tota una polèmica de subvencions.

Davant l'expectació de la multitud d'alcudiencs que assistiren a la missa concelebrada, el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, vora el conseller de Foment, Joan Verge, procedí a destapar la placa on s'agraeixen les ajudes rebudes tant dels «fidels» com del «Govern balear», però no les de l'Ajuntament d'Alcúdia. De fet, el dia abans el rector de la parròquia, Pere Gerard Bestard, ja anunciava que la Corporació local hi figuraria a la placa quan donassin la subvenció.

Ara, de cara al proper ple de l'Ajuntament d'Alcúdia, l'equip de govern (PP) ha inclòs un apartat per tractar la subvenció. No obstant això, no n'ha fixat la quantitat. De fet, el regidor popular Tolo Rebassa ja anunciava que l'ajuda que destinaran a la parròquia del Port s'acordarà de forma consensuada. Però, que mai no arribarà als vint milions que els demana el rector. «Encara que diguin que l'església és de tots, el que és cert és que és propietat del Bisbat», sentencià Rebassa.

Per la seva part, Bestard no concretà la quantitat que demana. Tot i això, sí que apuntà que feia uns anys que havia sol·licitat l'ajuda a l'Administració local i davant la nul·la resposta, feia vuit mesos que havia insistit per escrit.

Cal recordar que el temple ha estat íntegrament reformat. Ara, compta amb nous vitralls, i a més s'hi han construït altres locals, com la rectoria i el saló d'actes amb capacitat per a 150 persones i vuit sales per a catequesi i reunions. Però, a Gerard només li ha arribat una subvenció del Govern de 17 milions i 250.000 pessetes de l'entitat de crèdit Sa Nostra i, altres, 200.000 pessetes de Colonya. Respecte de l'ajuda de l'Executiu autonòmic cal comentar que es farà efectiu durant 10 anys. Si més no, cal recordar que el cost de les obres supera els 50 milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.